לרגל היום הבינלאומי למאבק באלימות משטרתית, אנו גאים לקחת חלק בפרויקט מולטימדיה של ארגוני זכויות אדם מובילים מכל העולם, הפועלים יחד במסגרת "הרשת הבינלאומית של ארגוני זכויות אזרחיות" (INCLO). הפרויקט נועד להאיר את הסכנה הטמונה באמצעים לפיזור הפגנות ואת ההשפעה של אמצעים אלה על חייהם ובריאותם של אזרחים.
כוחות משטרה ברחבי העולם משתמשים לעתים קרובות בכלי נשק מסוכנים כדי להשתיק מחאה, תוך פגיעה בחופש הביטוי ובזכות להפגין. השימוש באמצעים אלה עלול להגביר את המתח במהלך ההפגנה ולהסלים את המצב, ליצור פניקה ולגרום לטראומה פסיכולוגית, לפציעות חמורות, לנכות ואף למוות.
הפרויקט – "פצעים פתוחים" – מביא את סיפוריהם של 11 מפגינים/ות ועוברי/ת אורח מרחבי העולם, שנפגעו מידי המשטרה במהלך הפגנות. בין המצולמים הצלם הישראלי חיים שוורצנברג, שנפצע מפגיעה ישירה של רימון הלם בעת שתיעד את הפגנת יוצאי אתיופיה בכיכר רבין במאי 2015; ותייסיר סנדוקה משועפט, שהתעוור מפגיעת כדור ספוג בזמן שחלף בסמוך לצעדת ההלוויה של הנער מוחמד אבו־חדיר ביולי 2014. עוד מבאים בפרויקט תמונות וסרטונים מארגנטינה, קולומביה, מצרים, הונגריה, הודו, קניה, רוסיה, דרום אפריקה וארצות הברית.
הפרויקט הבינלאומי התפתח מעבודתה של הצלמת הישראלית טלי מאייר, שגם רכזה אותו. מאייר נפגעה מירי כדור ספוג שחור במזרח ירושלים ב-2014. לאחר פציעתה, מאייר, בשיתוף עם האגודה לזכויות האזרח, צילמה וראיינה 10 בני אדם שנפגעו מכדורי ספוג. זאת, כחלק ממאבק של האגודה להפסיק את השימוש המשטרתי בנשק הקטלני הזה.
לפרויקט המלא (אנגלית)
למידע וטיפים בנושא אמצעים לפיזור הפגנות (עברית, ערבית, אנגלית)
למידע מפורט על זכויות מפגינות ומפגינים (עברית, ערבית)