ב-2.12.2024 פנינו לפרקליט המדינה בבקשה לשקול מחדש את כתב האישום בפרשת ירי הנורים הימיים בקיסריה. בפנייה טענו כי הפרשה נופחה הרבה מעבר לממדיה הנכונים, וכי אופן הטיפול בה על ידי המשטרה, השב"כ והפרקליטות פוגע באופן בלתי מידתי בחופש המחאה, ובעל השלכות קשות על חופש ההפגנה במדינת ישראל.
בפנייה ציין עו"ד גיל גן-מור, מנהל היחידות לזכויות אזרחיות וחברתיות, כי חופש המחאה הוא זכות יסוד בחברה דמוקרטית, וכי שימוש בדין הפלילי ובשרותי הביטחון כלפי מפגינים בניסיון לדכא מחאות נגד השלטון, והניסיון למתג מפגינים כטרוריסטים, מאפיינים משטרים חשוכים. הוא טען כי לא היה מקום למעורבות של השב"כ בחקירה, שכן סמכויות השב"כ לא נועדו לחקור מפגינים על מיצג מחאה של ירי שני נורים ימיים לאוויר. זאת במיוחד משעה שהמפגינים שיתפו פעולה עם חקירתם, וכאשר התברר שראש הממשלה כלל לא שהה במקום; שהנורים נורו לאוויר ולא על ביתו של ראש הממשלה; ושמדובר באקט מחאה שצולם והועלה לרשתות. בדומה, לא היה מקום להחלטה על מעצר תוך מניעת מפגש עם עו"ד – אמצעי נוסף שלא נועד לטיפול באירועי מחאה.
עו"ד גן-מור טען כי גם הפרקליטות שגתה בהתנהלותה, וכי האשמת מפגינים במעשה טרור הוא תקדים מסוכן. "הגשת כתב האישום תוך מסגור המעשה כמעשה טרור, והבקשה למעצרם של ארבעת המפגינים, כולם אזרחים מן השורה, עד תום ההליכים, היא רדיפה פוליטית, בכסות של אכיפה מקצועית", נכתב בפנייה. "השילוב של כתב האישום והדרישה למעצר מייצר אפקט מצנן על חופש המחאה, ויש בו להרתיע אזרחים מלהשתתף בהפגנות ובמיצגי מחאה [...] נבקשך להחזיר את הפרשייה לממדיה הנכונים, למחוק מכתב האישום את תיאור המעשים כמעשה טרור, ולשחרר את העצורים ממעצר".
פניית האגודה לזכויות האזרח, 2.12.2024